Produkt är en av de element-typer som kan ingå i regline. Den här elementtypen är till för att hantera olika aspekter av deltagandet i evenemanget. Det är ofta någonting som kommer att delas ut. Det kan vara till låns under evenemanget eller för att ta med sig och behålla.

Det finns minst två element-typer som handlar om resurser som deltagaren ska registrera sig på, Aktivitet och Produkt. Det är inte alltid självklart vilket av de elementen som ska användas. Men Aktivitet är från början tänkt för seminarier och Produkt för varor. Ibland kan det till och med vara bättre att hantera en vara genom ren informations-insamling, med element-typen Fråga

En viktig funktion för elementet Produkt är att det innehåller det belopp som ska faktureras. Det kan finnas flera olika produkter som hör till evenemanget och deltagaren kan för varje Produkt välja att inte ta någon alls, att ta en eller att ta några stycken. Deltagaren anger i registreringsformuläret det önskade antalet för varje Produkt. När deltagaren är klar kan DMS summera beloppen och räkna ut hur mycket som ska faktureras.

Skapa produkt

För att skapa en ny produkt, gå till Registrering->Produkt.

Klicka på knappen Lägg till

Ett formulär med fyra flikar visas. Fyll i formuläret enligt följande beskrivning. Bilden visar ett exempel på hur det skulle kunna se ut.

Titel, lång - Skriv in ett beskrivande namn på produkten.

Pris - Skriv in vad produkten ska kosta per styck.

Aktiv - I den här rutan ska det finnas en bock. Om det inte gör det, klicka i rutan så att det skrivs in en bock där.

Lämna övriga fält som de är och bockrutor utan bock. Lämna också övriga flikar utan förändring.

Klicka på knappen Spara

Lägg in produkten i regline

För att lägga in produkten i regline, gå till Registrering->Registrering.

Starta Regline Editor för den regline där produkten ska finnas.

Klicka på den knapp som har hjälptexten Lägg till produkt

En lista med produkter som är förberedda men ännu ej avända i den här reglinen visas under menyn med knappar.

Klicka i rutan vid den produkt som du vill lägga in i reglinen.

Klicka på knappen OK

Produkten läggs till längst ned i den sida av reglinen som visas.

På produkten finns en knapp som du kan använda för att dra den högre upp i reglinen.

Prova produkten

Se till att generering av bekräftelse i webbläsaren (Internet) är aktiverad i reglinen.

Starta reglinen.

Välj i rullgardinsmenyn i den just tillagda produkten.

Klicka på knappen Bekräfta

I bekräftelsen som visas, kontrollera att aktiviteten finns med i tabellen och att uppgifterna om produkten stämmer.