Skapa en mall

Introduktion

Med DMS kan du skapa webbsidor som  lagras på Delegias server och görs tillgängliga på Internet med webbadresser som börjar med delegia.com/app/attendee/... .

Skapa en mall

Börja med att skapa en mall

Skapa webbsidan

Gå till Innehållshantering->Sidskaparen->Sidor.

Klicka på knappen Lägg till

En ny rad läggs till längst ned i tabellen. I kolumnen Sidnamn står det Ny sida. Det namnet är markerat.

Skriv ett lämpligt namn för den nya sidan på tangentbordet. Eftersom namnet är markerat så ersätts det med det du skriver.

Klicka på Spara

Den nya raden förändras.

Klicka på det nya namnet, på själva namnet.

Sidskaparen öppnas i en ny flik i webbläsaren.

Om Sidskaparen har börjat med en annan mall än den du vill använda, välj en annan mall i rullgardinsmenyn Mall.

I bilden väljs en mall som heter TemplateGreen

Dra element från menyn till höger in i rektangeln med streckad kontur där det står Släpp modulen här. Den ser ut så när den är tom. När det finns någonting i den så visas bara det som är i den. Men det går fortfarande att dra element in i den.

Efter lagom lång tid, när du har ett resultat som du inte vill förlora, klicka på den knapp som har hjälptexten Spara.

Prova webbsidan

I Innehållshantering->Sidskaparen, klicka på den knapp som har hjälptexten Open.

Sidan visas i en ny flik i webbläsaren, på samma sätt som den visas när den används.

För att att låta någon annan se webbsidan, kopiera webb-adressen från adress-fältet i webb-läsaren. Den kan till exempel skickas i ett e-postmeddelande.